Estada a la Vall d’Àneu (2 al 4 juliol)

Publicat el 9 juliol 2021 per Carles Coll a Mitja muntanya

Una colla de vint-i-un companys i companyes del Centre vàrem compartir diferents sortides els dies 2, 3 i 4 de juliol tenint com a base Esterri d’Àneu.

El primer dia, des de l’aparcament de La Peülla (1.900 m), diferents grups van anant assolint els destins previstos: Estany de Gerber (2.165 m), Refugi Mataró i Estany Gelat de l’Illa (2.476 m) per la cascada de l’anomenat “pas de l’ós”, Coll de l’Estany Gelat (2.585 m) i Pic d’Amitges (2.848 m d’altura, 1.045 m de desnivell i 16,5 km).

El segon dia, des del Prat de Pierró (1.635 m) a Espot, mentre un grup va fer la volta a l’Estany de Sant Maurici per la ruta del Mirador de l’Estany (2.210 m d’altura, 584 m de desnivell i 14,6 km), un altre grup va afegir-hi l’ascens fins al Mirador del Portarró d’Espot (2.475 m d’altura, 890 m de desnivell i 20,7 km).

El tercer dia, des del Refugi del Fornet de la Vall de Bonabé (1.400 m), un grup va poder assolir l’emblemàtic Port de Salau (2.085 m  d’altura, 724 m de desnivell i 8 km) tot i el temps emboirat i plujós.

Magnífica estada pel bell mig de boscos amb presència majoritària de pins negres i avets, d’un bon plegat d’estanys, barrancs i cascades amb generosos cabals d’aigua i, també, dels inevitables grans blocs granítics d’aquesta part del Pirineu.

Un Comentari

Pingbacks

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.