Costa Pubilla i Serra de Montgrony (19-6-2021)

El dissabte 19 de juny setze persones del Centre vàrem fer una sortida a la Serra  de Montgrony des de Campelles, a la comarca del Ripollès.

Sortint del mateix poble (Collet de Cal Climent, 1.317 m) vàrem pujar al Coll de l’Erola (1.501 m) i Pla de Gats (1.661 m), on vam esmorzar i començar a posar-nos i treure’ns  roba d’aixopluc, activitat que vàrem anar practicant durant una bona part de la sortida. Després de passar pel Prat de Jou (1.671 m), pel Coll Roig (1.716 m) i pel búnquer Fortí de la Font Negre (1.763 m) vàrem assolir el Coll de Coma Ermada (1.875 m) i, des d’allí, els cims del Costa Pubilla (2.053 m), Roc dels Llamps (1.975 m) i Coma Ermada (1.996 m). De retorn al Coll de Coma Ermada, vàrem seguir la carena fins al cim de la Covil (2.001 m) per baixar fins al Coll de Pan (1.749 m) i Refugi del Pla de Prats (1.562 m), on vàrem dinar. A continuació vam baixar fins al punt d’inici a Campelles, incloent-hi una petita remullada final.

Vàrem recórrer 18 km amb 920 m de desnivell per pistes i camins majoritàriament ben fressats pel mig de boscos amb una gran presència d’avets, entre els quals destaca el monumental Avet de la Baga de la Berruga.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.