Retorn a l’activitat de Mitja Muntanya: el barranc de Castellfollit a la Serra de Prades

El dissabte 29 de maig es va reprendre l’activitat de Mitja Muntanya després de la darrera sortida a Bujaruelo el juliol de 2020. Vint-i-una persones del Centre vàrem fer un recorregut pel barranc de Castellfollit a la Serra de Prades dins del terme municipal de Vimbodí i Poblet, a la Conca de Barberà.

Sortint de l’Àrea de Lleure de la Roca de l’Abella (550 m) vàrem pujar, en primer lloc, al Castell de Castellfollit (762 m, també anomenat Torre del Moro) i, després de baixar fins a la pedrera de granet de la Font del Ginebre, al Roc de Ponent (898 m) i al Coll de les Basselles (1.009 m) on vàrem poder observar el filó de barita que s’explotava a la mina L’Atrevida. Des d’allí vàrem pujar al Pic de l’Àliga (1052 m), magnífic mirador sobre la carena de quasi tota la Serra de Prades.

Després d’un petit embolic de camins, vàrem començar a baixar en paral·lel al mateix filó de barita pels Frares Encantats, les Set Cases, la galeria Tacha, i el barranc de les Fargues fins a retornar al punt d’origen.

Vàrem recórrer 14,6 km amb 835 m de desnivell per camins ben fressats i tarteres granítiques, amb alguna petita grimpada, pel mig d’alzinars amb presència, entre d’altres, de ginebró, estepa, boix grèvol, rosers feréstecs, pi roig, pi negre i on sovintejaven restes de carboneres, cabanes dels treballadors de les pedreres i instal·lacions de les explotacions mineres.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.