Faja Guasa

Sortida a Bujaruelo

Després de quatre mesos sense activitat, el cap de setmana del 17 al 19 de juliol una colla de 24 persones del Centre varen fer l’estada prevista al refugi de San Nicolás de Bujaruelo, a la vall alta del riu Ara, realitzant diferents excursions per la zona.

Fajas Racón i Canarellos

Itinerari circular des de la Pradera d’Ordesa enllaçant dues “fajas” amb una altura màxima de 1.856 m i un desnivell acumulat de 769 m. Es tracta d’un recorregut  de 16,8 km que transcorre entre els magnífics circs de Carriata i Cotatuero i s’allarga fins a la Cascada del Estrecho pel mig d’una imponent fageda.

Ibón i Pic de Bernatuara

Itinerari pel mig d’un veritable jardí botànic natural fins al cim amb vistes 360º: la corda de la carena que arriba fins al Vignemale al nord; la cara nord del circ de Gavarnie al sud-est; els pics Gabiet, Gabietos i Mondarruego al sud; i la Penya d’Otal i el Tendeñera a l’oest. En total 11,8 km i 1.241 m de desnivell acumulat.

Vall d’Otal

Trajecte per un còmode camí pel mig d’una vall glacial fins al tancament de la vall a la cascada de La Paúl sota la penya d’Otal i la serra Tendeñera. Recorregut de 12 km i 460 m de desnivell.

Faja Guasa

Itinerari circular de 8 km i 424 m de desnivell que comença a la riba esquerra del riu Ara i puja per un fantàstic bosc d’avets, àlbers, bedolls i boixos, fins a la cabana i font de la “faja”, sota els cingles baixos del Mondarruego, amb vistes sobre les cares sud de la Penya d’Otal i del Bernatuara.

GR11

Trajecte que comparteix una part de l’itinerari anterior per la riba esquerra del riu i arriba fins el pont de Santa Elena i retorna pel mateix camí en 8,2 Km i 130m de desnivell.

Vall d'OtalFaja RacónFaja GuasaDes del Bernatuara

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.