El grup de senderisme recorre 2 etapes del GR 107 del CAMI DELS BONS HOMES, ja a França

La sortida social del Centre Excursionsita, que es fa cada any a finals de juny, ha estat aquest any a la zona de l’Ariège a França. Habitualment les sortides de senderisme es fan un diumenge cada mes, pero la distància cada més llunyana del principi de les etapes, d’aquest sender que començà al Berguedà i finalitza al Castell de Montsegur, feia molt dificil el desenvolupar-la en etapes d’una jornada; així aquest juny s’han pogut caminar dues fantàstiques etapes, la primera passat el Coll de Puymorents, que es va iniciar prop del poble de Hospitalet près l’Andorre, la primera població passada la frontera i molt a prop d’Andorra al Pas de la Casa.

Dissabte 28, despres de llevar-nos molt d’hora i embarcar-nos a l’Autocar a les 5 de la matinada, vam travessar catalunya per entrar a França per Porta. Abans del poble de l’Hospitalet, els excursionistes vam començar el camí, amb 3 possibles variants: els mes caminadors pel llac de Bessines i la portella de Bessines i baixant per la vall oposada fins el poble de Mèrens les Vals, fent una paradeta per banyar-se a unes “bessines” (basses) d’aigua termal al bell mig de la muntanya, mentre un altre grup disfrutava del recorregut fins al llac i refugi de Bessines, en un entorn paradissíac. Un tercer grup feia el recorregut més suau, seguint el GR 107 entre els 2 pobles; finalment tots ens vàrem reunir al mateix punt.

P1000956 (FILEminimizer) P1010007 (FILEminimizer) P1010004 (FILEminimizer) P1000945 (FILEminimizer) P1000931 (FILEminimizer) P1000912 (FILEminimizer)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Entrada la tarda ens vam dirigir al Pas de la Casa on l’hotel ens esperava amb una dutxa relaxant i un bon sopar. La tarda ens va acompanyar amb una gran tronada i tempesta que ens va fer gaudir més del confortable refugi i el descans merescut.

L’endemà, l’itinerari començava on el varem deixar, i mentre una part dels caminant s’enfilaven muntanya amunt per un preciòs sender amb bones vistes i vigilant la pluja amb la capelina a la mà, una part del grup es va dirigir a Aux Les termes, on els esperaven les famoses aigües termals, avui en modernes instal.lacions.  La població té com atractiu a més, diverses fons termals al aire lliure, on els visitants i vilatans poden asseure’s amb l’aigua calenta fins els genolls mentre fan un repòs de la passejada per coneixer el poble.

DSCN8266 (FILEminimizer) DSCN8235 (FILEminimizer)

 

 

 

 

 

 

 

De tornada, els 2 grups es van reunir al final d’etapa, al poble d’Orgeix, on l’any que ve es farà una sortida de cap de setmana per concloure el Cami dels Bons Homes i el GR 107. El grup va gaudir d’allò més amb tota la sortida, i cadascú va poder adaptar la sortida a les forces disponibles.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.