La segona Sitges Rock Trail acull 400 corredors

Publicat el 22 març 2016 per Joan Tutusaus a Curses

25297757744_ac0d5bf57b_o

Un total de 390 corredors dels 430 inscrits varen participar dissabte en la segona edició de la Sitges Rock Trail, la doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. El recorregut pujava en ambdós casos cap el Puig d’en Boronet, i es dividia a la pista de les Basses. D’allà, els participants de la Speed Rock tornaven per les Basses fins al collet de la Fita i per un corriol de la Serra del Gegant, mentre que els de la Rock Trail baixaven a la riera de Vallcarca, passaven prop de la Font de Montseva, pujaven al coll de Vallgrassa i al Puig de Mata-Rodona, vorejaven Jafre i tornaven pel Coll de Pota de Cavall fins al collet de la Fita i la Serra del Gegant. Un gran ambient va presidir la prova, que va tenir el centre neuràlgic a l’Espai Jove del Parc del Rocar.

 

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada pel corredor Sergio Montes, amb un temps espectacular de 2:03:40, seguit molt a prop de Salvador Rambla i Joan Farré. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per segon anys per Ester Casas (2:39:17), seguida d’Aïda Pérez i Elisenda Torruella. Els premis Lluís Mirabent de millor local van ser per Manuel Espada (2:26:18) i per Anna Baqués (2:51:02). Pel que fa a la Sitges Speed Rock, el sitgetà Manel Lloret va repetir la victòria de l’any passat (56:55), seguit per Víctor Peña i Oliver Gómez. El podi de la prova femenina va incloure Aitana Fernàndez, Araceli López i Carola Fernàndez (1:21:31), que va ser la primera sitgetana.

 

La prova es va poder disputar en total normalitat, i sense que s’hagués de lamentar cap incident. Com en la primera edició, va ploure, tot i que en molta menys quantitat, de manera que la pluja no va interferir en la prova. De fet, molts corredors han expressat una valoració positiva de la prova a través de les xarxes socials. A més, la cursa ha tingut un component solidari, ja que s’ha dedicat un euro de cada inscripció a la Fundació Ave Maria de Sitges.

 

Un centenar llarg de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com diverses empreses del Garraf i el Penedès. El Centre Excursionista de Sitges vol agrair a tothom qui ha col·laborat el seu suport a la iniciativa, que busca fer-se un lloc en l’atapeït calendari de curses per muntanya de Catalunya. El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i el batlle de Sitges, Miquel Forns, varen assistir a la prova i varen participar en l’entrega de premis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.