La segona Sitges Rock Trail acull 400 corredors

25297757744_ac0d5bf57b_o

Un total de 390 corredors dels 430 inscrits varen participar dissabte en la segona edició de la Sitges Rock Trail, la doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. El recorregut pujava en ambdós casos cap el Puig d’en Boronet, i es dividia a la pista de les Basses. D’allà, els participants de la Speed Rock tornaven per les Basses fins al collet de la Fita i per un corriol de la Serra del Gegant, mentre que els de la Rock Trail baixaven a la riera de Vallcarca, passaven prop de la Font de Montseva, pujaven al coll de Vallgrassa i al Puig de Mata-Rodona, vorejaven Jafre i tornaven pel Coll de Pota de Cavall fins al collet de la Fita i la Serra del Gegant. Un gran ambient va presidir la prova, que va tenir el centre neuràlgic a l’Espai Jove del Parc del Rocar.

 

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada pel corredor Sergio Montes, amb un temps espectacular de 2:03:40, seguit molt a prop de Salvador Rambla i Joan Farré. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per segon anys per Ester Casas (2:39:17), seguida d’Aïda Pérez i Elisenda Torruella. Els premis Lluís Mirabent de millor local van ser per Manuel Espada (2:26:18) i per Anna Baqués (2:51:02). Pel que fa a la Sitges Speed Rock, el sitgetà Manel Lloret va repetir la victòria de l’any passat (56:55), seguit per Víctor Peña i Oliver Gómez. El podi de la prova femenina va incloure Aitana Fernàndez, Araceli López i Carola Fernàndez (1:21:31), que va ser la primera sitgetana.

 

La prova es va poder disputar en total normalitat, i sense que s’hagués de lamentar cap incident. Com en la primera edició, va ploure, tot i que en molta menys quantitat, de manera que la pluja no va interferir en la prova. De fet, molts corredors han expressat una valoració positiva de la prova a través de les xarxes socials. A més, la cursa ha tingut un component solidari, ja que s’ha dedicat un euro de cada inscripció a la Fundació Ave Maria de Sitges.

 

Un centenar llarg de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com diverses empreses del Garraf i el Penedès. El Centre Excursionista de Sitges vol agrair a tothom qui ha col·laborat el seu suport a la iniciativa, que busca fer-se un lloc en l’atapeït calendari de curses per muntanya de Catalunya. El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, i el batlle de Sitges, Miquel Forns, varen assistir a la prova i varen participar en l’entrega de premis.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.