Gran ambient a la Sitges Rock Trail

Publicat el 23 març 2015 per Joan Tutusaus a Activitats, Curses

Un total de 252 corredors dels 420 inscrits varen desafiar dissabte la llevantada i la pluja per participar en la primera edició de la Sitges Rock Trail, una doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. El recorregut pujava en ambdós casos cap el Puig d’en Boronet, i es dividia a la pista de les Basses. D’allà, els participants de la Speed Rock tornaven per les Basses fins al collet de la Fita i per un corriol de la Serra del Gegant, mentre que els de la Rock Trail baixaven a la riera de Vallcarca, passaven prop de la Font de Montseva, pujaven al coll de Vallgrassa pel costat de Can Planes, d’allà al Puig de Mata-Rodona, vorejaven Jafra i tornaven pel Coll de Pota de Cavall fins al collet de la Fita i la Serra del Gegant. Un gran ambient va presidir la prova, que va tenir el centre neuràlgic a l’Espai Jove del Parc del Rocà.

 

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada pel corredor vilanoví Xevi Guinovart, amb un temps espectacular de 2:10:56. El varen seguir Josep Armadàs i David Uroz, tots dos dintre del 2:12. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per Ester Casas (2:53:57) seguida de Anabel Jiménez (2:57:30), i Maite Puges (2:59:05). Els premis Lluís Mirabent de millor local van ser per Rafel Fraguas (2:41:33) i per Eva Lamela (3:09:13). Pel que fa a la Sitges Speed Rock, primer i segon varen ser sitgetans, Manel Lloret (58:16), seguit per Joan Sella (58:26). Xavier Vives (59:08) va fer tercer. El podi de la prova femenina va estar copat per sitgetanes: Marta Serra (1:19:11) va guanyar, seguida per Laura Ripoll (1:23:46) i Carola Fernàndez (1:24:18).

 

Els problemes derivats de l’aigua varen fer retardar la sortida, però finalment la prova es va poder disputar en total normalitat, i sense que s’hagués de lamentar cap incident. Molts corredors han expressat una valoració positiva de la prova a través de les xarxes socials. El hashtag #sitgesrocktrail va servir per dinamitzar l’esdeveniment a Twitter. L’activitat va incloure dos concerts de rock a càrrec de Stains i de Elder’s Rock, que van haver de fer-se a l’interior de l’Espai Jove.

 

Un centenar de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com diverses empreses del Garraf i el Penedès. Aquest bona acollida de la iniciativa motiva al Centre Excursionista de Sitges a començar a pensar en una segona edició per l’any vinent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.