Gran ambient a la Sitges Rock Trail

Un total de 252 corredors dels 420 inscrits varen desafiar dissabte la llevantada i la pluja per participar en la primera edició de la Sitges Rock Trail, una doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. El recorregut pujava en ambdós casos cap el Puig d’en Boronet, i es dividia a la pista de les Basses. D’allà, els participants de la Speed Rock tornaven per les Basses fins al collet de la Fita i per un corriol de la Serra del Gegant, mentre que els de la Rock Trail baixaven a la riera de Vallcarca, passaven prop de la Font de Montseva, pujaven al coll de Vallgrassa pel costat de Can Planes, d’allà al Puig de Mata-Rodona, vorejaven Jafra i tornaven pel Coll de Pota de Cavall fins al collet de la Fita i la Serra del Gegant. Un gran ambient va presidir la prova, que va tenir el centre neuràlgic a l’Espai Jove del Parc del Rocà.

 

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada pel corredor vilanoví Xevi Guinovart, amb un temps espectacular de 2:10:56. El varen seguir Josep Armadàs i David Uroz, tots dos dintre del 2:12. Pel que fa a la categoria femenina, el triomf va ser per Ester Casas (2:53:57) seguida de Anabel Jiménez (2:57:30), i Maite Puges (2:59:05). Els premis Lluís Mirabent de millor local van ser per Rafel Fraguas (2:41:33) i per Eva Lamela (3:09:13). Pel que fa a la Sitges Speed Rock, primer i segon varen ser sitgetans, Manel Lloret (58:16), seguit per Joan Sella (58:26). Xavier Vives (59:08) va fer tercer. El podi de la prova femenina va estar copat per sitgetanes: Marta Serra (1:19:11) va guanyar, seguida per Laura Ripoll (1:23:46) i Carola Fernàndez (1:24:18).

 

Els problemes derivats de l’aigua varen fer retardar la sortida, però finalment la prova es va poder disputar en total normalitat, i sense que s’hagués de lamentar cap incident. Molts corredors han expressat una valoració positiva de la prova a través de les xarxes socials. El hashtag #sitgesrocktrail va servir per dinamitzar l’esdeveniment a Twitter. L’activitat va incloure dos concerts de rock a càrrec de Stains i de Elder’s Rock, que van haver de fer-se a l’interior de l’Espai Jove.

 

Un centenar de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com diverses empreses del Garraf i el Penedès. Aquest bona acollida de la iniciativa motiva al Centre Excursionista de Sitges a començar a pensar en una segona edició per l’any vinent.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.