IBONES DE BACHIMAÑA (22 a 24 de juliol)

Del passat divendres 22 de juliol fins al diumenge 24, un grup de quinze persones del Centre vàrem dur a terme una estada al “Refugio de los Ibones de Bachimaña”.

El divendres, primerament, ens vam traslladar en cotxes fins al refugi de La Casa de Piedra (a l’àrea del Balneario de Panticosa) i, a continuació, vam pujar fins al refugi de Bachimaña (2.197 m), on ens vàrem instal·lar.

El dissabte vam assolir l’objectiu decidit el dia abans: el Garmo Negro (3.065 m, 1.109 m de desnivell) pels “Ibones deros Arnales” i el coll dels Argualas. És un excel·lent mirador des d’on el cel quasi net ens va deixar albirar des del pic d’Anayet (a l’oest) fins als pics d’Astazu (a l’est) passant per l’Argualas i Algas, Midi d’Osseau, Tebarray, Infiernos, Marcadau, Vignemale  i tota la carena de “los Perdidos”. Va resultar una ascensió exigent, tant pel camí des de Bachimaña com pel clima calorós.

L’endemà, diumenge, vàrem optar per arribar-nos fins als “Ibones Azules” (2.429 m) a gaudir de la magnífica vall entre els Infiernos (per la seva cara Nord) i el Piedrafita. A continuació vam baixar fins a la Casa de Piedra des d’on vàrem retornar a casa.

En total 24 km i 2.060 m de desnivell acumulats en un clima bastant més calorós del que esperàvem.

Pujant a Bachimaña
Refugi
Objectiu a la vista
Pujant al Garmo Negro
Cim del Garmo Negro
Ibones Azules

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.