Travessa Queralbs-Eyne (18 i 19 juny 2022)

Els dies 18 i 19 de juny, una colla de 18 persones vàrem fer la travessa des del Pont de Daió (Queralbs) fins a l’aparcament de la Reserva Natural de la Vall d’Eyne (Cerdanya francesa). En total 31 km, 2.104 m de desnivell positiu i 1.565 m de desnivell negatiu.

El dissabte 18 sortírem de Daió (1.181 m) per arribar a Coma de Vaca passant pel Salt del Grill, la palanca sobre el Freser i les Marrades. Paradeta per fer un mos i remullar-se. Continuàrem cap a Núria pel Camí dels Enginyers travessant els quatre barrancs que baixen del Torreneules: Malinfern (amb passos equipats), la Molsor, dels Horts de Guardiola i la Bauma. Nit a l’Alberg del Pic de l’Àliga (2.112 m).

L’endemà sortírem de l’Alberg per arribar a Eyne passant per la Jaça d’Eina, Font de la Trinitat, Coll d’Eina (2.682 m) i la interminable baixada per la florida Vall d’Eyne sota el Torre d’Eina (2.831 m) i el Cambra d’Ase (2.711 m). A l’aparcament (1.595 m) ens va recollir un minibús que ens dugué de retorn fins a ben a prop de l’aparcament de Daió on havíem deixat els cotxes.

Camins aeris, sol, vent, aigua, flors i un bon desnivell en un magnífic cap de setmana.

Salt del Grill
Coma de Vaca
Camí dels Enginyers
Alberg Pic de l’Àliga
Coll d’Eina o de Núria
Descans a la Vall d’Eyne

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.