Primeres sortides d’esport postconfinament

A partir de dissabte 2 de maig s’inicia una fase del desconfinament per la pandèmia del Covid-19 que implica la possibilitat de poder sortir a realitzar activitat física en solitari, guardant una distància de 2 metres respecte de la resta de persones, entre les 6 i les 10h i entre les 20 i les 23h, i sense sortir del municipi de residència. De la mateixa manera que durant el confinament estricte l’assegurança federativa va passar a cobrir només aquelles activitats d’entrenament que es realitzessin dintre del propi domicili (penseu que la Federació informa que s’han tramitat a Catalunya 25 expedients per lesions a casa durant el confinament), des d’aquest dissabte ja cobriran les que es realitzin respectant les ordres de l’estat d’alarma. Així, si entreneu a peu o en bicicleta de muntanya respectant els paràmetres anteriors, estareu coberts per l’assegurança. L’escalada està permesa sempre que es practiqui en solitari, no en rocòdroms, i el desplaçament sigui sense vehicle dins del propi municipi.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha obert una pàgina de preguntes freqüents, molt útil a l’hora de resoldre possibles dubtes: https://www.feec.cat/actualitat/noticies/faqs-esports-feec-a-partir-del-2-de-maig/

De moment, les activitats socials del nostre calendari es mantindran suspeses fins que es pugui començar a sortir amb garanties, i l’espai d’escalada Can Puça estarà tancat fins, com a mínim, la fase 2 de desconfinament. Sapigueu que la Sitges Rock Trail es va ajornar fins el proper 3 d’octubre, tot esperant que en aquesta data es puguin realitzar esdeveniments que puguin acollir el volum d’aquesta prova. A més, compteu que instal·lacions col·lectives com refugis estaran probablement tancats aquest estiu, pel que s’ha demanat a les administracions la possibilitat excepcional que s’hi pugui acampar al seu costat, per garantir la realització d’activitats de muntanya aquest proper estiu.

Per últim, dir-vos que la FEEC ha començat a penjar en el seu web petites càpsules formatives i receptes de guardes dels refugis. Les podeu consultar aquí: https://www.feec.cat/actualitat/feec-tv/

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.