Sortida del 29 de Febrer al Montsant

El passat dissabte dia 29 vam poder gaudir novament del meravellós massís del Montsant, aquest cop de la seva serra Nord.

Un grup de 21 persones del Centre vàrem sortir de l’ermita de Sant Antoni a Ulldemolins (680 m) per seguir el riu Montsant, a partir de les Cadolles Fondes, fins a l’entrada del Congost de Fraguerau (500 m) i pujar fins a la Punta dels Pins Carrassers (1.055 m) per l’aèria carena dels Ventadors. Des d’allí, vam seguir la carena fins al Pi de la Carabasseta (1.030 m) per baixar al Barranc dels Pèlags (o sigui, dels “tolls” o “gorgs”) fins al Toll de l’Ou (820 m). Després de dinar, desférem el camí fins al Pi de la Carabasseta i vàrem baixar pel Grau de Santa Magdalena fins a retornar de nou al lloc de sortida, a l’ermita de Sant Antoni.

Una meteorologia més amigable de la prevista ens va acompanyar durant tot el recorregut –que va ser de 15 km amb un desnivell acumulat de 990 m en 6 h efectives de marxa— en el que vam poder observar els efectes del passat temporal “Gloria” en l’arbrat i en el pont penjant de Fraguerau i gaudir de les formacions geològiques: barrancs, congostos, gorgs, cadolles, plegaments tectònics i formacions rocoses capritxoses (la Cadireta, la Sella, el Bisbe, la Pedra Balladora, els Tres Jurats, el Pont Natural, la Llibreria).

Ja estem rumiant noves sortides en aquest magnífic indret.

Devant La Cadireta
Pujant a Ventadors
Pujant a Ventadors
Pujant a la Punta Pins Carrassers
Toll de l’Ou
Pi de la Carbasseta

1 comentari a “Sortida del 29 de Febrer al Montsant”

  1. Assumpta Benejam

    Voldria participar a una caminata el cap de setmana del 7 i 8 de març. Soc de Menorca i no conec la zona.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.