Un grup d’escaladors del Centre participa en l’acció Llum i Llibertat

Quatre escaladors del Centre Excursionista de Sitges han participat la vigília del segon aniversari de l’1 d’Octubre en l’acció Llum i Llibertat, organitzada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Durant tota la nit, s’ha il·luminat els cims de 131 agulles del massís de Montserrat amb farells portats per cordades d’escaladors de tot Catalunya, en record de tots els presidents de la Generalitat de Catalunya. Al grup sitgetà li ha correspost la Roca Plana dels Llamps (1162 m.), una petita agulla del sector central, al costat del cim del Montgrós, en honor de Francesc de Valls i Freixa, que va ser el 117è president, entre 1704 i 1705, en plena guerra de Successió. Es dóna la circumstància que Valls i Freixa morí per un bombardeig de tropes filipistes a Barcelona.

L’acció s’havia de portar a terme la vigília de la Diada, però es va ajornar per la pluja prevista. Un grup de sitgetans es va acostar fins al castell de Subirats, al costat d’Igualada, per poder veure els cims il·luminats, però van tenir una visió parcial, ja que tot el massís tenia un barret de boira. Curiosament, la boira no arribava fins els cims de les agulles, de manera que els escaladors de les cordades han tingut una visió excepcional de l’acció, per sobre dels núvols.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.