Volta al Posets (1 al 4 d’agost 2019)

Els dies 1 al 4 d’agost d’enguany un grup de 10 membres del Centre va realitzar la volta al massís del Posets, dins del Parc Natural Posets-Maladeta, enllaçant els tres refugis del seu entorn més immediat: Estòs, Biadòs i Àngel Orús.

El grup va realitzar el recorregut circular sortint de l’aparcament de la Vall d’Estòs (1.350 m) i passant pels colls de Chistau (2.577 m), Forqueta (2.964 m) i La Plana (2.702 m) per retornar al punt de sortida. A més, la meitat del grup va assolir el cim superior de La Forqueta (3.009 m).

El trajecte segueix el GR 11 i la seva variant GR 11.2 i transcorre per les valls d’Estós, Añes Cruzes, La Ribereta, Llardeneta i Batisielles (o Perramó) en un entorn d’alta muntanya entre una munió de ”ibons”, gorgues, antigues glaceres, arestes i pics de més de 3.000 m, pel mig de boscos d’avets, avetoses, àlbers, bedolls, avellaners, maduixeres i gerdoneres entre d’altres i amb un magnífic espectacle floral.

En el recorregut, pràcticament 50 km amb un desnivell acumulat de quasi  3.500 m, es van emprar 27 hores, de les que 22 van ser de moviment efectiu.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.