La Sitges Rock Trail s’acosta als 500 corredors

Aquest proper dissabte 17 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza la quarta edició de la seva cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail (www.sitgesrocktrail.cat). Es tracta d’un doble recorregut, de 12,5 i 25 quilòmetres, per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. Un total de 487 atletes s’han inscrit per córrer per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb més de 1000 metres acumulats positius. La cursa tornarà a formar part del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat a omplir força dies abans de la competició (un mes en el cas de la cursa curta, i dues setmanes en el de la llarga), com ja va passar en les edicions anteriors. La web de la cursa és sitgesrocktrail.cat. A més, per fer la cursa el més participativa i interactiva possible amb corredors i afeccionats, l’organització té presència a Facebook, Twitter, Instagram i el hashtag #sitgesrocktrail18.

La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai Jove, que esdevindrà un any més centre neuràlgic de la cursa. Aquest serà l’únic moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts, molt tècnics i entretinguts, tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit, malgrat que aquest serà diferent al de les edicions anteriors. Així, la Sitges Speed Trail pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins a la pista de les Basses, i en trobar el camí de la Fita baixaran per un nou corriol fins a sota el coll d’Entreforc, on afrontaran l’ascens al puig Pacurri, per acabar baixant per la Serra del Gegant.

Per la seva banda, la Rock Trail farà el recorregut invers als darrers anys. Pujarà també pel camí de la Fita, però des del collet anirà cap el puig Pacurri, d’allà per Pota de Cavall, la riera de Ribes, i pujarà la serra del Parany fins prop de Jafra. D’allà, cap al Morsell, abans d’afrontar la pujada al puig de Mata-rodona, cim de la cursa. Es continua pel coll de Vallgrassa, i per un corriol a trams tècnic, una llarga baixada els conduirà fins la font de Montseva. D’allà, pujada contínua fins el puig d’en Boronet, i baixada pel Gafarró i la serra del Gegant fins la meta.

L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i una festa final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres 16 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 17 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al poliesportiu Pins Vens. Al parc del Rocar també hi haurà un espai d’animació, amb un rocòdrom inflable per als més petits. L’entrega de premis tindrà lloc a les 12h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

HORARIS PREVISTOS
07:00 a 08:00  Recollida de dorsals a l’Espai Jove.
08:40 Obertura del calaix de sortida.
08:50 Briefing per megafonía.
08:55 Tancament del calaix de sortida.
09:00 Tret de sortida de les dues curses.
10:00 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Speed Rock.
11:15 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Sitges Rock Trail.
12:00 Entrega de premis pels corredors de la Speed Rock.
13:00 Entrega de premis pels corredors de la Sitges Rock Trail.
14:00 Paella pels voluntaris.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.