El 29 d’octubre, Caminada Popular a la Fassina i la Cova Negra

El proper diumenge 29 d’octubre tindrà lloc la vint-i-unena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista de Sitges, en què els participants recorreran un traçat que els portarà fins la Cova Negra, passant per la Serra del Gegant, la Fassina i la riera de Ribes, per tornar a Sitges per la pista del Camí de la Fita.

La sortida serà, com sempre, a les 8 del matí de la plaça de Catalunya. D’allà, els participants aniran cap el Garraf pujant per la Serra del Gegant, un itinerari redescobert a partir de la Sitges Rock Trail que celebra el març la mateixa entitat. Del coll de la Fita seguiran la pista principal fins a Penya Riscla, i d’allà a la Fassina i la riera de Ribes, per passar per la Cova Negra, i tornar cap a Sitges.

Els caminants han de portar calçat còmode i ganes de conèixer l’entorn de Sitges. També es recomana portar l’esmorzar i aigua, tot i que també es repartirà coca i moscatell, aigua i un aperitiu a l’arribar. Els tiquets per participar a la Caminada estaran a la venda fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça Catalunya, a un preu de cinc euros, i durant aquests dies a diversos establiments comercials, com la Pastisseria Calderon, Ferràn Sports, calçats Ojeda i Dietetica Dharani.

RECORREGUT

Garraf pel sender de la serra del Gegant. En arribar al Collet de la Fita, seguirem per la ampla pista que s’endinsa al Parc del Garraf, que recorrerem cap a Penya Riscla, on podrem gaudir de les vistes de tot el massís en direcció al mar. Passat aquest punt deixem a la dreta el camí de Campdàsens, i seguirem un tram per la pista fins a desviar-nos a la dreta per agafar l’antic camí, que és mes suau i ens permetrà parar a esmorzar amb tranquil·litat.
Posteriorment seguirem baixant en direcció Can Marcé, aquí tindrem les vinyes als costats, preparades per l’hivern. En arribar a la cruïlla amb la pista que ens menaria a la Plana Novella, agafem el trencall de l’esquerra seguint el fondo de Jafre, fins arribar a la Fassina, masia restaurada i en plena utilització, ara centre d’activitats de turisme rural. En aquest punt pararem per gaudir de la tradicional coca i moscatell, mentre fem una paradeta gaudint de l’entorn de l’exterior de la masia, que els seus propietaris han restaurat amb molta cura i un resultat excel·lent.
Reprendrem el camí seguint la pista, que abandonarem quan aquesta s’enfila cap a les masies dels Masets. Nosaltres ens dirigim pel fondo, seguint l’itinerari del GR92-4, que ens portarà a la Cova Negra i les Penyes de Can Marcé, una clàssica zona d’escalada. La nostra caminada seguirà desprès cap a Can Marcé de la Penya (Can Lloses) , i seguint cap a Sitges passant pel mas de La Carretera, les Casetes, i el polígon de les Pruelles. Acabarem com sempre a la plaça de Catalunya, amb el tradicional refrigeri.

thumbnail of caminada 2017

FITXA TÈCNICA

Distància: 17 km.
Sortida: A les 8 h, de la plaça de Catalunya
Arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya
Inscripcions: 5 €, a Ferran Sports (C/ Jesús), pastisseria Calderon (Camí de la Fita), calçats Ojeda (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

NOTES

– La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
– L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin haver.
– El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
– Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat per causes de força major.
– Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos punts del camí. També es recomana portar calçat còmode, adaptat a caminar per muntanya.
– Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final pels camins adequats.
– No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.
– Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
– No deixeu cap mena de brossa pel camí , recolliu-la fins l’arribada.
– Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.