Sortida a la Vall de Boí i Tuc de Carans (7 i 8 d’octubre de 2017)

El passat dissabte 7 d’octubre, amb un temps espectacular, un grup de muntanyencs del Centre Excurisionista de Sitges es van dirigir cap a la Vall de Boí , amb l’objectiu de fer una sortida amb molts ingredients: una ascensió de muntanya amb un recorregut pels llacs de Pessó i el Tuc de Carans.

L’itinerari comença un parell de kilometres després de Taüll, abans d’arribar a l’estació d’esquí. En deixar els cotxes a la cota 1750, vam agafar un sender que s’endinsa a la Vall de Sant Martí, tot  seguint el riu i l’itinerari que ens portaria a la Vall Fosca pel port de Rus. Al cap d’una estona ens deviem a l’esquerra per pujar cap als Estanys de Pessó, un itinerari que puja sense descans per un sender ben marcat i que ens porta, 800 metres més amunt, fins els Estanys de Pessó, primer el petit i després el gran, ja a 2.500 mts

Amb un dia espectacular i unes vistes fantàstiques anem fent parades per descansar i gaudir de l’entorn. Una vegada arribats al segon llac ens enfilem per itinerari fàcil i poc traçat, cap al coll  on es situa ja el límit del Parc d’Aiguestortes, amb el corresponent cartell metàlic que ens recorda on som. Del coll seguint a l’esquerra ja amb pujada més suau ens enfilem al Tuc de Carans de 2850 mts. Te unes vistes de tots els massissos més alts : Maladetes, Posets, Bessiberris, Punta Alta, i per sota als nostres peus,  els pobles de la vall .

Una part del grup es va quedar per l’endemà, i ja més relaxadament vam recórrer un tram del Camí de l’Aigua, entre Boí i el Balneari de Caldes de Boí, per retornar a la tarda cap a Sitges.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.