El 30 d’octubre, Caminada Popular a la Casa Nova

El proper diumenge 30 d’octubre tindrà lloc la vintena edició de la Caminada Popular del Centre Excursionista de Sitges, en què els participants recorreran un traçat que els portarà fins la Casa Nova, passant per la Serra del Gegant i Penya Riscla, per tornar a Sitges per la pista del Camí de la Fita.

La sortida serà, com sempre, a les 8 del matí de la plaça de Catalunya. D’allà, els participants aniran cap el Garraf pujant per la Serra del Gegant, un itinerari redescobert a partir de la Sitges Rock Trail que celebra el març la mateixa entitat. Del coll de la Fita aniran al Gafarró, i per Mas Maiol fins a Penya Riscla, per un sender que els conduirà a Can Marcé. A partir d’allà pel fondo de les Llenties els participants s’acostaran a la Casa Nova, des d’on retornaran a Sitges per la pista de la Plana Novella i del Camí de la Fita.

Els caminants han de portar calçat còmode i ganes de conèixer l’entorn de Sitges. També es recomana portar l’esmorzar i aigua, tot i que també es repartirà coca i moscatell, aigua i un aperitiu a l’arribar. Els tiquets per participar a la Caminada estaran a la venda fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça Catalunya, a un preu de cinc euros, i durant aquests dies a diversos establiments comercials, com la Pastisseria Calderon, Ferràn Sports, Inter Sport Olaria, Out Run i Dietetica Dharani.

caminada_2016

RECORREGUT

El recorregut d’aquest any  accedeix al Garraf seguint el senderó recuperat de la Serra del Gegant. Aquest sender, paral.lel al Camí de la Fita, és el tram final de la Sitges Rock Trail que el Centre Excursionista de Sitges organitza el mes de març. Un cop al collet de la Fita, seguirem cap el Gafarró, i d’allà, per  pista, ens acostarem a la pista dela Fita per passar per davant de Mas Maiol, casal dels Caçadors de Sitges. Passat aquest punt, just davant de la pista que baixa cap a Mas Quadrell i Vallcarca, seguirem iun senderó a l’esquerra que ens conduirà a sota de Penya Riscla, i passat un coll on esmorzarem, ens farà baixar fins a prop de Can Marcé.

Seguirem a la dreta, per trobar la pista de Sitges a la Plana Novella, punt on hi haurà el tradicional refrigeri  de coca i moscatell. Després, el senderó del fondo de les Llenties ens conduïrà cap a la masia enrunada de Casa Nova, punt més allunyat de la nostra excursió. La Casa Nova era una tradicional masia gestionada per masovers, com les moltes que hi ha al Garraf, que pertanyia a la pedania de Jafre, i al terme d’Olivella.

A la Casa Nova començarem el retorn a cap Sitges, ara ja sempre per pista ampla i cómoda per circular. De fet, en una estona trobarem la pista de Sitges a la Plana Novella, que agafarem a l’esquerra, i passarem per la corba mirador de sota de Penya Riscla, on es poden fer bones fotografies de la vessant marítima del massís del Garraf. D’allà, ja sempre en descens, tornarem a Sitges, tornant a passar per davant Mas Maiol i, més endavant, pel Collet de la Fita. El Camí de la Fita serà la darrera estació de la nostra singladura, que acabarà com sempre amb el tradicional refrigeri a la plaça de Catalunya.

thumbnail of caminada-2016

FITXA TÈCNICA

Distància: 15,5 km.
Sortida: A les 8 h, de la plaça de Catalunya
Arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya
Inscripcions: 5 €, a Ferran Sports (C/ Jesús),  pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

NOTES

– La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
– L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin haver.
– El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
– Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat per causes de força major.
– Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat a caminar per muntanya.
– Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final pels camins adequats.
– No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.
– Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
– No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
– Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.