Emmona i Ribalera

El dissabte 15/06/13 els germans Estrada van participar a l’ultra trail de l’Emmona (105,8 quilòmetres i 8.283 metres de desnivell positiu) amb inici i fi a Sant Joan de les Abadesses (Ripollès). En Marc (foto) va quedar en 56ena posició, de 144 participants que van acabar-la, després de córrer quasibé tot un dia sencer mentre que en Jordi va haver d’abandonar al sentir-se indisposat arribat al Santuari de Núria, on acabava la versió marató d’aquesta cursa, en part afectat per les altes temperatures registrades.
Un cursa dura que com moltes altres curses d’alta muntanya que s’han portat a terme les darreres setmanes a Catalunya va haver de fer canvis en el seu recorregut per la neu acumulada en els pics més alts tot i trobar-nos en ple mes de juny (cornises de neu amb risc d’allaus a la zona Bastiments-pic del Freser o gel en el pic de l’Infern); a més calia contemplar les limitacions per la nidificació de la perdiu blanca. Així doncs, enguany, el sostre de la prova va ser el coll de Tres Pics (2.395 metres) en lloc del Puigmal.
A en Jordi li queda el consol de poder tornar per aquells paratges el mes proper com participant de l’Olla de Núria confiant, aquest cop, poder accedir als pics que envolten el santuari ja que llavors la neu hauria de ser testimonial.
Per altre costat, altres membres del centre van participar a les dues versions de la cursa d’alta muntanya de la Ribalera que es celebrà a Tírvia (Pallars Sobirà) el diumenge del mateix cap de setmana. En Joan Manel Andreu i en Jordi Sella a la de 23 quilòmetres amb 1500 metres de desnivell positiu (116 participants) i en Mans Sella a la de 38 quilòmetres i 2800 metres de desnivell positiu (52 participants). Una cursa que passa  per camins de muntanya, corriols i pistes forestals dels termes municipals de Tírvia, Burg, Farrera i Os de Civís posant a l’abast dels corredors paratges verges de gran bellesa. Destacar el quart lloc assolit per en Joan Manel Andreu després d’una espectacular remuntada en el darrer descens des de la vuitena posició.

Emmona

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.