Caminada 2010 – Puig d’en Carbonell

Publicat el 14 octubre 2010 per admin a Caminada

El Centre Excursionista de Sitges ha preparat pel diumenge 24 d’Octubre de 2010 una caminada que recorre una petita serra que separa les urbanitzacions ribetanes de Mas Alba i de Can Lloses, en direcció al Puig d’en Carbonell, per tornar a la vila pel Coll de Pota de Cavall i el Coll de la Fita. La volta fa uns 15 km de recorregut.

Sortim de la plaça de Catalunya cap a l’Est, en direcció al passeig de Ronda, des d’on accedirem a la prolongació del Camí dels Capellans. En arribar a la rotonda que marca el final d’aquest vial, agafarem l’antic sender d’accés a Santa Bàrbara, pel que arribarem a la Creu de Ribes. Ja en terme de Sant Pere de Ribes, passarem vora de Can Bruguera, creuarem la carretera BV-211, i seguirem per les Torres i les Casetes. Seguirem la pista cap a Can Lloses, pel costat del mas de la Carretera, fins que trobem els carrers de la urbanització, que seguim a la dreta, en direcció a la riera de Jafre.

Al carrer Muntanya comencem a pujar fort, i en breu, ens desviem per un sender que s’endinsa per la vegetació i puja per la falda de la serra. El camí, pedregós però ben marcat, ens fa passar molt a prop de la sortida superior de les imponents Penyes de Can Marcer, molt freqüentades pels escaladors de la comarca, tot i que els arbres i els arbusts no ens les deixen veure, i tant sols s’intueix el desnivell. Finalment, a prop de la Penya del Duc, el camí ens mena a una pista que puja des de Mas Alba, oberta recentment per donar accés a la torre de guaita del Puig d’en Carbonell. Cap a ella ens apropem. A l’alçada de la torre s’acaba la pista, que torna a ser sender per passar per dalt del Puig Carbonell, i segueix fins a un marcat collet, on trobem el sender de Gran Recorregut GR 5 (Sitges-Montserrat).

Seguim la ruta a la dreta, per passar en breu pel coll de Pota de Cavall, primer, i per la masia del Coll d’Entreforc, després. El camí s’eixampla, i acaba al collet de la Fita, on trobem la pista principal que, malgrat un breu tram de drecera, ens acabarà menant a Sitges, al polígon de les Pruelles. Passat el polígon, el Camí de la Fita ens deixarà de nou a la plaça de Catalunya.

Distància: 15 km

Hora de sortida: Diumenge 24 d’Octubre de 2010, a les 8 h, de la plaça de Catalunya

Hora d’arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya

Inscripcions: 4 euros, a Ferran Sports (C/ Jesús),  pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

∗ La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
∗ L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin
haver.
∗ El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
∗ Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre
l’activitat per causes de força major.
∗ Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos
punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat
a caminar per muntanya.
∗ Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per
acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final
pels camins adequats.
∗ No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar
acompanyats d’un adult.
∗ Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb
aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
∗ No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
∗ Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.