Caminada 2010 – Puig d’en Carbonell

El Centre Excursionista de Sitges ha preparat pel diumenge 24 d’Octubre de 2010 una caminada que recorre una petita serra que separa les urbanitzacions ribetanes de Mas Alba i de Can Lloses, en direcció al Puig d’en Carbonell, per tornar a la vila pel Coll de Pota de Cavall i el Coll de la Fita. La volta fa uns 15 km de recorregut.

Sortim de la plaça de Catalunya cap a l’Est, en direcció al passeig de Ronda, des d’on accedirem a la prolongació del Camí dels Capellans. En arribar a la rotonda que marca el final d’aquest vial, agafarem l’antic sender d’accés a Santa Bàrbara, pel que arribarem a la Creu de Ribes. Ja en terme de Sant Pere de Ribes, passarem vora de Can Bruguera, creuarem la carretera BV-211, i seguirem per les Torres i les Casetes. Seguirem la pista cap a Can Lloses, pel costat del mas de la Carretera, fins que trobem els carrers de la urbanització, que seguim a la dreta, en direcció a la riera de Jafre.

Al carrer Muntanya comencem a pujar fort, i en breu, ens desviem per un sender que s’endinsa per la vegetació i puja per la falda de la serra. El camí, pedregós però ben marcat, ens fa passar molt a prop de la sortida superior de les imponents Penyes de Can Marcer, molt freqüentades pels escaladors de la comarca, tot i que els arbres i els arbusts no ens les deixen veure, i tant sols s’intueix el desnivell. Finalment, a prop de la Penya del Duc, el camí ens mena a una pista que puja des de Mas Alba, oberta recentment per donar accés a la torre de guaita del Puig d’en Carbonell. Cap a ella ens apropem. A l’alçada de la torre s’acaba la pista, que torna a ser sender per passar per dalt del Puig Carbonell, i segueix fins a un marcat collet, on trobem el sender de Gran Recorregut GR 5 (Sitges-Montserrat).

Seguim la ruta a la dreta, per passar en breu pel coll de Pota de Cavall, primer, i per la masia del Coll d’Entreforc, després. El camí s’eixampla, i acaba al collet de la Fita, on trobem la pista principal que, malgrat un breu tram de drecera, ens acabarà menant a Sitges, al polígon de les Pruelles. Passat el polígon, el Camí de la Fita ens deixarà de nou a la plaça de Catalunya.

Distància: 15 km

Hora de sortida: Diumenge 24 d’Octubre de 2010, a les 8 h, de la plaça de Catalunya

Hora d’arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya

Inscripcions: 4 euros, a Ferran Sports (C/ Jesús),  pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

∗ La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
∗ L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin
haver.
∗ El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
∗ Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre
l’activitat per causes de força major.
∗ Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos
punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat
a caminar per muntanya.
∗ Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per
acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final
pels camins adequats.
∗ No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar
acompanyats d’un adult.
∗ Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb
aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
∗ No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
∗ Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.