Lídia Ramos i Xavi Casanovas s’enduen la Sitges Rock Trail 2023

Un total de 430 corredors dels 448 inscrits varen prendre aquest dissabte 25 de març la sortida en la setena edició de la Sitges Rock Trail, la doble prova de cursa per muntanya de 12,5 i 25 quilòmetres, que organitzava el Centre Excursionista de Sitges. Els esportistes van tenir un dia assolellat i gairebé calorós, ideal per gaudir d’un gran dia d’esport al Garraf.

Pel que fa als premiats, la Sitges Rock Trail va ser guanyada pel Xavi Casanovas, amb un temps de 2:21:45, seguit de Enric López i Aitor Maiza. Pel que fa a les dones, la guanyadora va ser Lídia Ramos, amb 2:49:25, seguida de la sitgetana Natàlia Butí (que repetia el segon lloc de l’any passat) i Liliana Cunha. Els primers sitgetans més enllà dels del podi varen ser Víctor Minondo i Raquel Esquina.

En el cas de la cursa de 12,5 km, la Sitges Speed Trail, que s’anunciava com a “més rock que mai”, la va guanyar Agustín Cáceres, amb 1:05:50, seguit de Tomás Fortín, segon, i Emilio Fernández i Éric Monasterio, tercers. L’organització va decidir donar ex-aequo el premi a tots dos corredors, ja que van entrar junts, després que el primer caigués i el segon decidís esperar-lo esportivament per baixar plegats. En categoria femenina, va guanyar Aïda Pérez, amb 1:24:19, seguida de Rosa Coello i de Ariadna Guarner. El podi sitgetà el van completar Albert Ricard i Maribel Cerdà, que repetia el de l’any passat. Les classificacions i les fotos de la prova es poden consultar a les webs de la cursa. www.sitgesrocktrail.cat, i de l’entitat organitzadora, el Centre Excursionista de Sitges, www.excsitges.com, així com als enllaços a l’Instagram de la prova, @sitgesrocktrail.

Els corredors de l’Speed van patir l’enduriment del recorregut, amb la pujada a la Cova de Sant Llorenç encara amb una nova variant més tècnica, mentre que la Rock va ser més corredora que la seva germana petita. La cursa ha agafat un nom a la comarca, ja que hi van participar 63  sitgetans i un 25% d’atletes del Garraf. A més, la inscripció femenina és del 28%, amb 126 dones fent la cursa. Hi havia corredors d’entre 16 i 70 anys, procedents d’Andorra, Saragossa, Bilbao o Cantabria. El Centre Excursionista de Sitges vol agrair a tothom qui ha col·laborat el seu suport a la iniciativa, que s’ha fet un lloc en l’atapeït calendari de curses per muntanya de Catalunya. Prop d’un centenar de voluntaris varen col·laborar en la prova, així com l’Ajuntament de Sitges i diverses empreses i entitats del Garraf i el Penedès, com el Mercat de Sitges, el Centre d’Interpretació de la Malvasia-Hospital de Sitges, la Sitgetana, Impremta J. Serra, Xavier Mor Chocolatier, Xarcuteria Fontanals, S-Cena sonoritzacions o forns Enrich.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.