Sortida de Mitja Muntanya a Coma de Vaca (25 i 26 maig 2019)

El passat dissabte 25 i diumenge 26 de maig es va fer la cinquena de les sortides de Mitja Muntanya de la temporada 2019 en la que la incertesa dels fenòmens meteorològics van acabar prenent un paper significatiu.

A l’excursió van participar 13 persones, que amb un clima del tot variat van anar adaptant el recorregut previst. Després d’haver invertit el sentit de la sortida a la vista dels pronòstics meteorològics, el primer dia, despré s d’un intent no reeixit d’arribar a Coma de Vaca (2.050) per les gorgues del Freser a causa de la crescuda del riu en els darrers dies, varen aconseguir arribar al refugi combinant la pujada amb el cremallera a Núria i el Camí dels Enginyers. El segon dia, després d’un intent tampoc reeixit d’anar cap a Núria a través del Coll de Torreneules a causa de l’excés de neu acumulada en els darrers dies, varen arribar a Queralbs repetint, en sentit contrari al del dia anterior, el Camí dels Enginyers i el cremallera.

Va ser un recorregut per uns magnífics boscos majoritàriament formats, en les cotes més baixes, per avellaners, boixos i maduixeres, així com pins negres i roigs en les parts més altes i en el que es va gaudir d’unes vistes espectaculars cap als cingles del Balandrau i del Torreneules i sobre les gorgues del Freser. S’ha d’esmentar també l’albirament de nombrosos ramats de cabirols i muflons.

El grup va sortir a les 7 h de Sitges per anar en cotxe al punt de sortida inicialment previst (la central hidroelèctrica de Daió a Queralbs) i va recórrer uns 30 km amb un desnivell positiu acumulat d’uns 1.300 m en els dos dies.

Us esperem a la propera sortida al Volturó el dissabte 8 de juny!!!

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.