Sortida de Mitja Muntanya a les Muntanyes de Prades (30-3-2019)

El passat dissabte 30 de març es va fer la tercera de les sortides de Mitja Muntanya de la temporada 2019.

A l’excursió van participar 30 persones, que amb un clima esplèndid van fer el recorregut circular previst. Primer, fins al cim del Tossal de la Baltasana (1.201 m, 100 cims) des de la Casa Forestal del Tillar (900 m, Vimbodí i Poblet, Conca de Barberà) pujant pel camí més directe que segueix el Barranc del Tillar. Un cop assolit el cim, el segon objectiu de la jornada, la Mola d’Estat (1.129 m), es va aconseguir seguint la carena pel GR 171 amb direcció Montblanc. La tornada es va realitzar desfent una part del recorregut d’anada fins als Plans del Mas d’en Pagès, on es va dinar, i baixant pel Barranc dels Torners fins a una pista forestal que retorna a la Casa Forestal del Tillar. Un petit grup va realitzar aquest darrer tram per un camí més directe fins a l’esmentada casa forestal.

Va ser un recorregut per uns magnífics boscos majoritàriament formats per roures reboll, alzines, teixos, grèvols i pins roigs, i en el que es va gaudir d’unes vistes espectaculars cap al sud, des de Mont-Ral fins a les serres de Llaveria i de Montsant, i cap al nord sobre la Conca de Barberà.

El grup va sortir a les 7 h de Sitges per anar en cotxe al punt de sortida, a tocar de la referida casa forestal, i va recórrer uns 19 km amb un desnivell positiu acumulat d’uns 500 m, fent les parades corresponents per fer els àpats i gaudir de l’entorn.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.