Primera sortida de mitja muntanya al Bassegoda el 26 de gener

El passat dissabte 26 de gener es va fer la primera de les sortides de Mitja Muntanya de la temporada 2019.

A l’excursió van participar 13 persones, que amb un clima esplèndid, fins i tot més calorós que l’esperat, van fer el recorregut circular previst. Primer, fins al cim del Bassegoda (1.373 m, 100 cims) des del Collet de la Teia (Albanyà, Alt Empordà) passant per Sant Martí de Corsavell, refugi de Can Galan i Coll de Bassegoda. Un cop assolit el cim, per una entretinguda grimpada final equipada amb cadenes i esglaons metàl·lics, la tornada, des del Coll de Bassegoda, es va realitzar seguint la carena de la Serra de Corsavell: Puig Escaleró (1.175 m) i baixada fins al Collet de la Teia pel Coll de Daina i Sant Joan de Bossols.

Va ser un recorregut per boscos majoritàriament format per alzines i, més amunt per pins roigs, passos entre rasclers, camins i un trosset  del sender transpirinenc GR11, i en el que van gaudir d’unes vistes espectaculars des del Canigó fins al Montseny i des del Puigmal fins a la badia de Roses.

El grup va sortir a les 6 h de Sitges per anar en cotxe al punt de sortida, Coll de la Teia, i va recórrer uns 13 km amb un desnivell acumulat de 866 m, fent les parades corresponents per fer els àpats i gaudir de l’entorn.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.