Aquest dissabte, tercera Sitges Rock Trail

Aquest proper dissabte 18 de Març, el Centre Excursionista de Sitges organitza la tercera edició de la seva cursa per muntanya, la Sitges Rock Trail (www.sitgesrocktrail.cat). Es tracta d’un doble recorregut, de 12,5 i 25 quilòmetres, per camins i senders del massís del Garraf, amb sortida i arribada al Parc del Rocar. Un total de 427 atletes correran per un entorn feréstec en un esdeveniment esportiu que busca donar valor a l’entorn natural de Sitges. El recorregut curt, anomenat Sitges Speed Trail, té un desnivell positiu acumulat de 360 metres, mentre que el llarg, la Sitges Rock Trail, compta amb més de 1000 metres acumulats positius. La cursa té també un component solidari, ja que l’organització dona 1€ de cada inscripció a la ONG d’arrel sitgetana Ocularis, i enguany, per primer cop, formarà part del Circuit Català de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

L’expectació creada a l’entorn de la cursa ha fet que, malgrat la gran oferta de proves similars, les inscripcions s’hagin tornat a omplir força dies abans de la competició, com ja va passar en la primera edició. La web de la cursa és sitgesrocktrail.cat. A més, per fer la cursa el més participativa i interactiva possible amb corredors i afeccionats, l’organització té presència a Facebook, Twitter, Instagram i el hashtag #sitgesrocktrail17.

 

La sortida està prevista a les nou del matí des de l’esplanada del davant de l’Espai Jove, que esdevindrà centre neuràlgic de la cursa. Aquest serà l’únic moment en que caldrà tallar el trànsit del tram superior del Camí de la Fita i al carrer Josep Soler Tasis fins el polígon de les Pruelles. Els dos recorreguts, molt tècnics i entretinguts, tindran una sortida simultània i un tram de recorregut compartit. Així, la Sitges Speed Trail pujarà el Camí de la Fita i el sender del Gafarró fins el Puig d’en Boronet, on hi ha la Creu de Sant Isidre. Baixat el cim, a la pista de la Trinitat, està situat el primer avituallament. Posteriorment, els participants seguiran per un corriol que els conduirà fins la pista de les Basses, punt on es divideixen les dues curses. La Speed Trail seguirà per les Basses fins la pista de la Trinitat i la de la Fita, recorrerà el sender del tallafocs fins al coll de la Fita, i baixarà per el sender per la serra del Gegant fins el camí de la Fita. La Rock Trail continuarà des del punt de divisió per un sender força tècnic cap a la pista de Mas Quadrell, passarà prop de la font de Montseva, i pujarà cap als camps de Can Planes. D’allà de seguirà cap el coll de Vallgrassa per un sender, i per un altre pel puig de Mata-Rodona fins la pista de la Plana Novella, al Morsell, on els corredors trobaran un nou avituallament. Abans de Jafre, els participants agafaran a la serra del Parany un corriol que els farà baixar fins a la riera de Ribes, on trobaran el tram del sender GR5 que els tornarà pels colls de Pota de Cavall, amb un nou avituallament líquid, i d’Entreforc. Aquí l’organització ha previst una sorpresa final, amb una pujada tècnica i dura al puig d’en Pacurri, abans d’anar fins el collet de la Fita, on els corredors trobaran l’avituallament final. Pel sender de la serra del Gegant, tornaran cap el Camí de la Fita, i pel carrer Josep Soler Tasis arribaran a la meta del Parc del Rocar.

 

L’organització ha previst premis pels primers de cada categoria, i una festa final pels voluntaris. Els dorsals s’entregaran al mateix espai jove, divendres 17 de 17 a 20h, i el mateix dissabte 18 de 7 a 8h, i el servei de dutxes se situa al poliesportiu Pins Bens. Al parc del Rocar també hi haurà un espai d’animació, amb un rocòdrom inflable per als més petits. L’entrega de premis tindrà lloc a les 12h per la Speed, i a les 13h per la Rock. Més d’un centenar de voluntaris de diverses entitats i particulars, i diverses empreses i establiments de Sitges col·laboren amb l’esdeveniment, que també té el suport de l’Ajuntament de Sitges i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

 

 

 

HORARIS PREVISTOS
07:00 a 08:00  Recollida de dorsals a l’Espai Jove.
08:40 Obertura del calaix de sortida.
08:50 Briefing per megafonía.
08:55 Tancament del calaix de sortida.
09:00 Tret de sortida.
10:00 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Speed Rock.
11:15 Hora prevista d’arribada del 1er corredor de la Sitges Rock Trail.
12:00 Entrega de premis pels corredors de la Speed Rock.
13:00 Entrega de premis pels corredors de la Sitges Rock Trail.
14:00 Paella pels voluntaris.

1 comentari a “Aquest dissabte, tercera Sitges Rock Trail”

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.