Final de la ruta dels Bons Homes i arribada a Montsegur

Els dies 10,11 i 12 d’octubre, un grup de participants del camí dels Bons Homes va completar les dues últimes jornades per arribar al mític castell de Montsegur, on van esdevenir fets cruents que van acabar amb els seguidors dels Càtars a l’època medieval.

 

 

El sender de GR dels Bons Homes transcorre en la seva major part pel Berguedà i la Cerdanya, i es va fer durant l’hivern 2013 al 2014 en etapes de una jornada tal com es habitual en aquestes sortides.

 

Atès que el camí anava direcció França i el progressiu allunyament de les etapes, es va fer el juny de 2014 una sortida social de cap de setmana per recórrer una part d’aquest camí més allunyat, i aquest últim cap de setmana llarg es va poder fer la resta del itinerari.

Els 12 participants van sortir del poblet d’Orgeix, a la vall de l’Ariège, recorrent un camí molt divers i entretingut, amb desnivells importants en alguns trams, fins arribar al poblet de Comús, on a la Gite Anne ens van acollir amb molt bon tracte i millors àpats. L’endemà el grup va recórrer les Gorges del Frau, amb un fantàstic itinerari que en aquests dies de tardor ens va fer gaudir d’allò més.

P1010867 (FILEminimizer)

 

 

 

 

 

 

Per tal d’organitzar el recorregut de la millor manera possible, els conductors dels vehicles i els que coneixíem la ruta, vàrem fer encaixos per poder fer les rutes, recollir cotxes i completar l’itinerari.

 

En arribar al Montsegur diumenge a migdia, vàrem poder encara desplaçar-nos a la petita ciutat de Foix, i visitar el magnífic castell medieval i les activitats de promoció que s’hi fèien.

 

P1010905 (FILEminimizer)

 

 

 

 

 

 

Dilluns 12 els components del grup pujàrem al Castell de Montsegur, unes ruïnes impactants pel seu emplaçament, que ens transporten en el temps a la lluita per la supervivència que van haver de fer amb el setge a que van estar sotmesos.

P1020008 (FILEminimizer) IMG-20151017-WA0005 (FILEminimizer)

 

 

 

 

 

 

Després de recórrer el poblet de Montsegur i dinar a la terrassa de la Gite Lui Sicret, atesos per dues joves hostaleres amb molta creativitat a la cuina, vàrem retornar a la civilització travessant la Cerdanya i el Berguedà, rememorant el distant punt d’inici de la travessa, i fent plans per retornar a trepitjar la muntanya el més aviat possible.

P1020060 (FILEminimizer)

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.