La Caminada 2014, a la Trinitat i la Creu de Sant Isidre

El proper 26 d’Octubre tindrà lloc la 18ena edició de la Caminada Popular de Sitges. El recorregut d’aquest any ens conduirà cap a la Trinitat, primer, i la Creu de Sant Isidre, després, dos indrets molt estimats pels muntanyencs sitgetans, i pels que ja hem passat per caminades anteriors. És un itinerari que descobreix tota la vessant est del nucli de Sitges, una zona boscosa molt influenciada per la proximitat de la mar Mediterrània, omnipresent tot el camí.

Sortirem de plaça Catalunya per dirigir-nos cap a la urbanització Llevantina. Per unes populars escales pujarem en direcció a l’anomenat “Balcó de Sitges”, on acaba l’asfalt i es poden fer boniques fotografies de la població. Seguirem pel GR 92, primer per un senderó en franca pujada, i després per un tram de pista que fent puja i baixa ens porta pel costat de la Penya del Llamp fins a la Trinitat. Aquesta blanca ermita, penjada sobre Vallcarca i el mar, és un dels racons més bonics del Garraf.

Desfarem les passes cap a la pista, que en alguns trams podrem evitar tot circulant per l’antic sender que conduïa a la Trinitat. Passem prop de la recuperada Font de les Basses i, de nou a la pista, seguim fins uns camps. Allà abandonem el camí principal i, a l’esquerra, anem a buscar el sender que des d’aquí puja fins el Puig d’en Boronet (315 m), on se situa l’estimada Creu de Sant Isidre, emblemàtic monument del muntanyisme sitgetà bastida a primers dels anys cinquanta per l’efímera Agrupació Excursionista AMUNT.

Baixarem per la Creu per la seva vessant més dreta, el camí que baixa cap a la urbanització de Quint Mar, que es troba al vessant oest de la muntanya. D’aquí continuarem per carrers asfaltats fins a l’origen de la nostra excursió, la plaça de Catalunya, on ens espera un merescut refrigeri.

Creu

Caminada 2014 (pdf)

Distància: 13,3 km.
Sortida: A les 8 h, de la plaça de Catalunya
Arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya
Inscripcions: 5 €, a Ferran Sports (C/ Jesús),  pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

Normativa

– La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
– L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin haver.
– El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
– Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat per causes de força major.
– Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat a caminar per muntanya.
– Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final pels camins adequats.
– No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.
– Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
– No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
– Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

caminada_14

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.