Participació i problemes a la UTBCN

El matí de dissabte 27/04/2013 es va donar el tret de sortida a Sitges a les quatre curses de l’UTBCN amb uns 2.000 corredors de diverses nacionalitats. Malgrat es van patir algunes deficiències organitzatives agreujades per la climatologia adversa, els membres del centre que van participar a tres de les modalitats van gaudir amb l’experiència.
Rafel Ferrer i Dídac Masip a la Speed Trail Barcelona (21 quilòmetres amb 700 metres de desnivell positiu) amb un temps de 2:02 i 1:49 respectivament.
Jordi Estrada i Javier Gallardo a la Marathon Trail Barcelona (42 quilòmetres amb 1.350 metres de desnivell positiu) amb un temps de 5:03 i 4:17 respectivament.  Ens consta que la participació d’en Jordi en aquesta cursa formava part de la seva posta a punt per l’Ultra Trail de l’Emmona (Sant Joan de les Abadesses) on participarà amb el seu germà Marc (A la foto se’l veu corrent per una de les pistes del Parc Natural del Garraf).
Manel Andreu a la Long Trail Barcelona (79 quilòmetres amb 3.150 metres de desnivell positiu) amb un temps de 7:39. Cal destacar que va assolir la sisena posició de la classificació general.
L’organització es va veure obligada a tancar un tram del circuit de la Long Trail i de l’Ultra Trail (114 quilòmetres amb 5.000 metres de desnivell positiu) prop d’Olesa de Bonesvalls degut a la pluja caiguda la nit abans i bona part del matí; quedant així reduida la longitud d’aquests dos circuits en uns set quilòmetres.

Ens sobta que s’hagin donat tants problemes: en el moment de la sortida no s’havien pogut recollir tots els dorsals/xips, es van produir taps importants en trams inicials de la cursa, hi va haver manca de control a diferents punts,…. Tot plegat fa pensar que l’organització no ha estat a l’alçada d’un esdeveniment com aquest; potser és una mostra del que pot passar quan es pensa més en l’interès econòmic que en l’estimació per la muntanya i en els qui participen en aquestes curses.

jordi_estrada_utbcn

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.