Caminada Popular als Colls el 28 d’Octubre

El recorregut d’aquest any ens portarà a recórrer la zona costanera dels colls, recorrent les vores de Les Roquetes, per Mas Pasqualí, Can Girona i retornant pel camí que envolta en Camp de Golf, tot travessant la riera per tornar a Sitges.
Sortirem de la plaça de Catalunya pel camí de la Fita avall en direcció al pas sota la via, que travessarem, entrant al nucli antic de Sitges pel carrer de les Ànimes, i travessarem el carrer Jesús i el Cap de la Vila, per baixar al Passeig pel carrer Sant Pau. Enfilem el Passeig fins al final, passada la platja de Terramar, i travessem la riera pel pas que s’ha fet entre el mar i la desembocadura pels sediments acumulats.
Seguim en direcció a l’Atlàntida, per la platja que s’ha recuperat com a espai públic. Posteriorment ens endinsem ja en direcció a les Coves pel GR92. Un cop a dalt del primer collet, travessem per sobre el túnel del ferrocarril, i en breu ens desviem a l’esquerra, agafant un caminet que recorre un dels bosquets que es conserven a la zona. Al cap d’uns 20 minuts de caminar, ens dirigim a l’esquerra, travessant el segon túnel en direcció al mar.
Aquí les vistes son espectaculars i podem gaudir del paisatge des de Sitges a la costa de Vilanova, amb el mar als nostres peus. En aquest punt farem la parada per esmorzar.
Posteriorment recularem per tornar al itinerari a l’altra banda de la via ferroviària, i remuntarem per un caminet que ens surt cap a la dreta, fins a trobar la pista recentment ampliada, que seguirem en direcció Sitges. Posteriorment, agafarem a l’esquerra un desviament que ens conduirà a Mas Pasqualí; en aquest punt agafarem uns metres un carrer de les Roquetes, fins trobar l’entrada de la pista a la dreta (camí de l’Agutzilet) que ens portarà, per l’antic camí de Sitges a Vilanova amb marges a les dues bandes, fins a Can Girona.
Aquí ens desviem a la dreta fins trobar el camp de golf, i rodejant-lo anem a travessar la riera. A la rotonda entrem a les Cases del Sord, i ens enfilarem cap a la carena del bosc d’en Brugera; a mig camí però, ens desviem a la dreta i per un sender ens dirigirem al Camí dels Capellans i d’aquí retornem a la plaça de Catalunya.

 

Distància: 15 km
Sortida: A les 8 h, de la plaça de Catalunya
Arribada: Sobre les 13 h, a la plaça de Catalunya
Inscripcions: 4 euros, a Ferran Sports (C/ Jesús), pastisseria Calderon (Camí de la Fita), Intersport Olaria (C/ Sant Francesc), Dharani productes dietètics (Mercat Municipal), dijous de 20 a 21h al Centre Excursionista, i fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

Amb el suport i col.laboració de: Ajuntament de Sitges, Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Ferran Sports, Uniland, Intersport Olaria, Bar El Raconet, Santiveri, Merceria Requena, Pastisseria Calderón, Xarcuteria Fontanals, Distribucions Adell, CAPPO ELLAS, Dietética Dharani, Isabel Requena, Comissió de Festes del Poble Sec, Autoescola Garraf, Xarcuteria Mauricio, Editorial Piolet.

– La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.
– L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin
haver.
– El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.
– Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre
l’activitat per causes de força major.
– Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos
punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat
a caminar per muntanya.
– Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per
acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final
pels camins adequats.
– No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar
acompanyats d’un adult.
– Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb
aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.
– No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.
– Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.