Sortida a refugi de la Colomina i Pic de Peguera

El passat cap de setmana del 15 i 16 de juliol vàrem fer una preciosa sortida a la capçalera de la Vall fosca, pujant al refugi de la Colomina a 2400 mt d’alçada a dormir.

Des de la presa de Sallente al final de la vall, vàrem pujar per la canal del Picolo cap a l’estany Janot, recorrent trams d’antigues vies de transport de material per a les construccions de preses del sistema hidràulic de la zona de Cabdella.

A l’hora del dinar vàrem poder fer parada amb bany, això va ser una constant del cap de setmana. Si be el cim del Peguera era l’objectiu principal com a bons muntanyencs, també anàvem molt ben equipats d’eines de bany: banyador i sabatilles d’aigua per refrescar-nos quan podíem, que calia!!

Un com instal·lats al refugi, molt ben remodelat i ampliat just per aquest estiu, vàrem apropar-nos al llac per seguir gaudint de l’aigua i a la terrassa amb esplèndides vistes de la vall.

L’endemà, desprès d’un bon esmorzar, ens vàrem dirigir cap al pas de l’Ós, vorejant el llac de Colomina, el de Mar i resseguint llacs i collets per arribar al coll de Peguera. D’allà la pujada directa cap al coll que mena a la carena ja amb fent més esforç per l’exigència del terreny. Una curta grimpada entre blocs immensos ens mena al cim, acompanyats per altres excursionistes vinguts de diferents zones del parc.

Tot seguit, i amb les parades pertinents, vàrem anar desfent camí, entre llacs i tarteres, fins retornar al punt de partida. vàrem gaudir d’uns dies esplèndids  ens sortien idees de més excursions a refugis de la zona: des d’allà dalt, ens venien al cap idees i propostes de tot tipus!!! Fins la propera!!

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.