15ena Caminada Popular 2011 – 23 d’Octubre

La Plana de Ribes

 Sortida: A les 8 h. del matí, plaça de Catalunya (Poble Sec)

 

El Centre Excursionista de Sitges ha preparat enguany una caminada que recorre la Plana agrícola de Sant Pere de Ribes, una fèrtil extensió de camps de conreu, majoritàriament vinyes, passant per la falda del Montgrós i pel nucli de Puigmoltó. La volta, força planera, fa uns 17 km de recorregut.

 

Sortim de la plaça de Catalunya cap al Nord, pel Camí de la Fita. A la rotonda de l’entrada del polígon de Les Pruelles seguim a l’esquerra, per abandonar l’asfalt i dirigir-nos cap a Les Casetes. D’allà, continuem cap al Mas de la Carretera per agafar un camí que, a mà esquerra, ens portarà cap a la riera de Jafre. Seguim per la llera seca de la riera passant sota el pont de la C-15B. Una mica més endavant pujarem per un camí a mà dreta que ens permetrar envoltar la urbanització Can Macià, i que ens conduirà cap el Passeig de Circumval·lació de Ribes. Aquest tram urbà ens permetrà arribar al conjunt medieval de Sota Ribes, presidit pel vell Castell de Ribes, tot creuant el pont de la Palanca, al costat del pi monumental que li dona nom.

En un tram de lleugera pujada, continuarem tot seguint un tram del sender de Gran Recorregut GR-92, passant per la Masieta, i dirigint-nos cap a la falda del Montgrós. En arribar a la pista asfaltada la seguim cap a l’esquerra, tot passant pel costat de les masies de Can Ramon, La Serra i Can Vidal, les dues primeres dedicades en l’actualitat a l’elaboració de vi, fins arribar a la carretera del Casino (BV-2112). Un cop creuada la carretera, seguim per un senderó que ens portarà, per entremig d’un agradable bosquet, cap al pintoresc nucli de Puigmoltó. En sortirem creuant la carretera BV-2113 per entrar cap al Carç, una gran masia amb ermita adjacent, i arribar a la riera de Ribes, que envolta l’autòdrom de Terramar. En arribar a la urbanització de Rocamar, sortirem a la carretera de Vilanova (C-246a) pel costat del càmping Sitges, i travessant amb cura la rotonda presidida per una barraca de pedra seca rescatada de l’àmbit d’explotació d’una pedrera del Garraf, tornarem per les cases del Sord i la Plana de Santa Bàrbara. Arribarem a la Plaça Catalunya pel passeig de Ronda.

 

FITXA TÈCNICA

Recorregut: Sitges – les Casetes – Riera de Ribes – Can Macià – Sota Ribes – Can Ramon – la Serra – Puigmoltó – el Carç – Rocamar – les Cases del Sort – Sitges

Sortida: A les 8 h., a la plaça de Catalunya de Sitges

Arribada: Entre les 12 i les 13 h , a la plaça de Catalunya de Sitges

Recorregut: 17 km.

 

INSCRIPCIONS:

* Ferran Sports, al C/ Jesús.

* Pastisseria Calderon, al Camí de la Fita.

* Intersport Olaria, al carrer Sant Francesc.

* Dietètica Dharani, al Mercat Nou municipal.

* Els dijous de 20 a 21 h. al Centre Excursionista de Sitges. Poliesportiu Pins Bens.

* Fins mitja hora abans de la sortida a la mateixa plaça de Catalunya.

 

El preu de la inscripció és de 4 euros.

 

NOTES

La caminada popular és una marxa de caire no competitiu.

L’organització no es fa responsable dels accidents que hi puguin haver.

El mal temps no serà motiu per la suspensió de la caminada.

Malgrat tot l’organització es reserva el dret de modificar o suspendre l’activitat per causes de força major.

Es recomana portar cantimplora que es podrà omplir en diversos punts del camí. També es recomana portar calçat cómode, adaptat a caminar per muntanya.

Hi haurà un petit equip escombra, que sortirà més tard per acompanyar els últims participants, a fi que tots arribem al final pels camins adequats.

No hi ha limitació d’edat, però els menors de 12 anys han d’anar acompanyats d’un adult.

Hi haurà un refrigeri pel camí amb coca i moscatell i punts amb aigua. a l’arribada tindrem un aperitiu per tal de recuperar forces.

 No deixeu cap mena de brossa pel camí , reculliu-la fins l’arribada.

 Es recomana, per evitar-los molèstia, no portar animals com gossos.

 

MÉS INFORMACIÓ

* Telèfon 93 894 39 59 (Xavi Massana).

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.