Competició de bloc a Can Puça. Cronica del Bloc Invisible.

El 22 d’abril, vigília de Sant Jordi,  els escaladors de la comarca tenen feina: Competició d’escalada a Can Puça. El rocòdrom sitgetà, ben bé com si d’un arbre de Nadal es tractés, s’engalana i obre les  portes a les 10h amb un assortit abundant i variat de tires de colors que marquen 28 recorreguts, 28 problemes de bloc per posar a prova els competidors.

El clima és distès i en l’ambient es respira complicitat i camaraderia. També hi ha competitivitat però el nostre és un esport peculiar en què l’escalador, o competidor en aquest cas, principalment competeix amb si mateix més que amb els altres. I això porta a compartir formes de resoldre els blocs, compartir recursos tècnics o col·locacions corporals.

Enguany, per donar més al·licient a la competició afegim un toc creatiu i innovador. Proposem una participació activa dels participants, els quals prèviament han de dissenyar 1 ò 2 recorreguts que els organitzadors marquem amb tires de colors, sense desvetllar l’anonimat.

La competició: El bloc invisible l’hem anomenat; però més que invisibilitat el què hi ha és anonimat, incertesa en l’autoria dels blocs.

Així, abans de començar, repartim una graella a cadascú en la qual han de marcar els blocs resolts i adjudicar-los un autor. D’aquesta manera també es pot guanyar per fer bones deduccions, independentment de la perícia motriu.

Transcorre el matí, tothom escalant, i al migdia, pausa per dinar. Tots els escaladors amb més o menys blocs encadenats reposen forces (els finalistes sobretot); altres fem recompte de blocs per determinar la classificació. Qui més qui menys ha fet un bon grapat de blocs i segur que el dia de Sant Jordi serà de descans. El pretext d’anar a passejar per trobar un llibre o comprar una rosa anirà al pèl.

Continuem, a la tarda final amb els 3 primers classificats de cada categoria: masculina, femenina i junior. Final emocionant en la qual escalador experimentat cal ser per treure’n l’entrellat. De trofeu, fites de colors per recordar la gesta esportiva. I  se’ls enduen l’Alberto (1r), el Jaume (2n) i l’Uri (3r), l’Anna (1ª), la Ingrid (2ª) i la Marta (3ª). I finalment, en categoria junior, l’Adrià (1r) i l’Oriol (2n). Felicitats campions i campiones!.

En resum, competició afable, blocs  durs, no tant durs, engrescadors i divertits.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.